Zorg goed voor jezelf…

 

 

Zorg goed voor jezelf…

 

In deze ‘drukke’ tijden, waarin veel mensen het steeds drukker hebben en ook meer druk voelen, is het belangrijk dat je meer tijd neemt voor wat rust, voor stilte, voor meditatie of yoga. Voor gebed als je dat wilt.

Neem meer tijd voor reflectie op jezelf. Reflectie op je gedrag en je handelen. Op je relatie en op je werk. Wat heb je gedaan en op welke manier? Wat zou je de volgende keer anders doen? En waarom?

Neem meer tijd voor bezinning op je toekomst. Is wat je doet nog in overeenstemming met wie je echt bent? Met wat je goed kan? En wat je echt wilt? Ben je nog wel passievol in je relatie? Ben je nog met passie bezig in je werk? Voel je jezelf nog thuis bij je vrienden? In je eigen huis? In de omgeving waar je woont? Is wat je doet nog in  overeenstemming met wat je hart je ingeeft? Met het verlangen van je eigen ziel?

Zo ja, wat kan je doen om dat vast te houden? Om ervoor te zorgen dat het allemaal goed blijft voelen?

En als je een aantal vragen met nee hebt moeten beantwoorden, en jezelf in je situatie niet echt gelukkig voelt, hoe ga je daar dan mee om? Hoe ga je er voor zorgen dat je weer passie gaat voelen? Jezelf weer gelukkig gaat voelen? Hoe ga je dat aanpakken? Hoe ga je dat  verder ontwikkelen?

Je moet zelf de keuze maken hoe je daar zelf mee om wilt gaan. Of je daar zelf iets aan wilt gaan doen en op welke manier. Dat is je eigen verantwoordelijkheid en niet die van iemand anders. Het is immers jouw eigen leven. De keuze ligt bij jou. Neem van een ander niets over wat bij jezelf niet goed voelt. Anderen kunnen je uit liefde of vriendschap advies geven of stimuleren. Maar zij kunnen daarmee ook hun eigen grenzen en beperkingen aangeven. Van belang is wel dat jij steeds je eigen grenzen bepaalt. Laat je niet door anderen voortduwen of beperken als jij dat niet wilt. Jij hebt je eigen verantwoordelijkheid. Zo kan je ook de verantwoordelijkheid van anderen niet overnemen. Wel kan je dienstbaar aan anderen zijn. Anderen met iets helpen als dat nodig is. Maar in principe is en blijft iedereen altijd verantwoordelijk voor zichzelf.

Blijft dicht bij je gevoel. Voel wat goed is. Voel de weg. Luister wat je hart je ingeeft. Laat je denken niet overheersen. Laat je ego los. Gebruik je verstand om de weg van je gevoel te plaveien. Met een goede samenwerking van je verstand en je gevoel maak je grote sprongen vooruit. Door een goede samenwerking van je linker hersenhelft (verstand = het mannelijke) en van je rechter hersenhelft (gevoel = het vrouwelijke) verbind jouw ziel via je hart met de rest van je lichaam. Je lichaam dat het voertuig van je ziel is, kan daardoor volledig uiting geven aan het verlangen van je ziel.

Hoewel we nog drukke tijden zullen krijgen, kunnen we een mooie en rijke toekomst tegemoet gaan. Het is maar waar wij voor kiezen. Voor de richting die jij wilt gaan zijn jouw bezinning en gevoel belangrijke hulpmiddelen. Een kompas om je eigen weg te wijzen. Het is goed dat je een keuze maakt wat je gaat aanpakken om de toekomst in te gaan. En hoe jij de uitdagingen in de komende tijd tegemoet treedt.

Stel je open voor jezelf. Voor heel je zijn. Stel je open en maak gebruik van alle mogelijkheden die je in je hebt om gelukkig te worden. Maak gebruik van al het licht dat je toekomt.

Zorg goed voor jezelf. Word gelukkig. Leef je echte zelf.

 

Het mooiste wat je kunt worden… ben je zelf.